Vzdělávání 4.0 v Plzeňském kraji


Střední škola, Kralovice, nám. Osvobození 32 byla partnerem s finančním příspěvkem projektu

„Vzdělávání 4.0 v Plzeňském kraji“

Registrační číslo projektu CZ.02.3.68/0.0/0.0/19_078/0019021

Období realizace projektu:                                1. 1. 2021 – 30. 11. 2023

Výše finanční podpory pro naši školu:                  5 559 744,10 Kč

 

Od ledna 2021 do listopadu 2023 jsme byli partnerem ve tříletém projektu Vzdělávání 4.0 v Plzeňském kraji, který se zaměřoval na zvyšování kvality vzdělávání v regionu a uplatnitelnosti kompetencí absolventů na trhu práce i v osobním životě.

Do projektu bylo zapojeno 26 subjektů Plzeňského kraje, které jsou partnery projektu s finančním příspěvkem. Spolupracovalo v rámci jednotlivých klíčových aktivit dalších 88 základních a 19 mateřských škol v Plzeňském kraji.

Důraz byl kladen na podporu pedagogických pracovníků, podnícení zájmu dětí a žáků o technické obory cestou intenzivní spolupráce mezi mateřskými, základními, středními a vyššími odbornými školami v regionu s úzkou vazbou na zaměstnavatele. Nedílnou součástí byla podpora aktivit vedoucích k vytvoření podpůrných a motivačních sítí pro žáky a studenty ohrožené školním neúspěchem s cílem prevence předčasného ukončení vzdělávání.

Projekt byl opět zaměřen na rozvoj kompetencí pedagogů. V rámci projektu byly naplánované a uskutečněné 3 odborné konference a Hackathon. Stejně jako v minulém projektu se konaly letní kempy a soutěž robotiky, rovněž došlo k modernizaci učeben.

Letní kempy:
Rozvoj kompetencí k podnikavosti (ZŠ, v případě zájmu i SŠ)
Kemp odborného německého a anglického jazyka (ZŠ, SŠ)
Robotika (ZŠ, v případě zájmu i SŠ)
Polytechnika pro MŠ a ZŠ

 

Prioritním cílem účasti naší školy v projektu bylo především posílení zájmu žáků spolupracujících základních škol a našich žáků o technické vzdělávání a o zkvalitnění podmínek pro vzdělávání současných žáků Střední školy Kralovice.

Dílčími cíli pak bylo ověření nově nabytých odborných dovedností v technických kroužcích určených pro naše žáky – kroužek 3D tisk, kroužek robotiky, kroužek informatiky a pro žáky základních škol kroužky Soustružení nás baví a Najdi závadu a oprav. Nedílnou součástí projektu na naší škole byla nadále podpora činnosti školního poradenského pracoviště s cílem omezit předčasné odchody ze vzdělávání a další aktivity, např. doprovodné exkurze, čtenářský klub, kroužek podnikavosti, projektové dny pro žáky, doučování nebo metodický workshop pro pedagogy. Rovněž jsme inovovali učebnu výpočetní techniky, soustružnu, halu oprav a diagnostickou dílnu.

Zapojené základní školy spolupracující se Střední školou Kralovice:

Základní škola Kralovice

Základní škola Plasy

Základní škola Kaznějov

Základní škola Manětín

Základní škola Žihle

 

Cíle projektu byly naplňovány klíčovými aktivitami:

KA 1 Řízení projektu

KA 2 Podpora polytechnického a odborného vzdělávání s důrazem na rozvoj digitálních kompetencí (zájmové volnočasové aktivity a exkurze pro žáky)

KA 3 Rozvoj výuky cizích jazyků, gramotností a kompetencí k podnikavosti, iniciativě a kreativitě

KA 4 Podpora rovných příležitostí ve vzdělávání, kariérového poradenství, celoživotního učení a prevence předčasných odchodů ze vzdělávání

KA 5 Podpora škol a školských poradenských zařízení formou jednotkových nákladů (tzv. Šablony III)


Mohlo by vás zajímat

17
18.dubna 2024

Vzdělávací projekt TATRA DO ŠKOL

Kopřivnická automobilka chce pozitivně působit na mladé lidi, kteří uvažují o technickém vzdělání či technické obory vzdělání již studují, proto vytvořila vzdělávací projekt Tatra do škol.

Podstatou projektu je spolupráce mezi automobilkou, jednotlivými kraji a školami, které mají o projekt zájem. Vybraní žáci ze středních škol dostávají možnost během určeného období sestavit „svoji“ vlastní Tatru, která je následně uvedena do běžného provozu a slouží u krajských organizací. Žáci tak mají jedinečnou příležitost osobně poznat, jak se nákladní vozy vyrábějí, což je navíc umocněno skvělým pocitem, že výsledek jejich činnosti najde praktické uplatnění u krajské organizace údržby komunikací.

Vyhledávání
Kalendář akcí

Dnes je 20. dubna 2024
a svátek má Marcela.

Partneři školy

Logo partnera Logo partnera Logo partnera Logo partnera Logo partnera Logo partnera Logo partnera Logo partnera Logo partnera

Základní informace

Název školy:Střední škola, Kralovice, nám. Osvobození 32
Adresa:nám. Osvobození 32, Kralovice, 331 41
IČ:00077704
Ředitel školy:Mgr. Milan Oravec
E-mail:milan.oravec@sskralovice.cz
info@sskralovice.cz
Web:https://www.sskralovice.cz
ISDS:8v4jrfy
Zřizovatel:Plzeňský kraj