O domově mládeže

1.září 2022  |   Domov mládeže  |   Administrátor  |  

Vítáme Vás na stránkách Domova mládeže Střední školy Kralovice.

Domov mládeže plní úlohu školské služby, která doplňuje a podporuje vzdělávání, současně zabezpečuje výchovu, ubytování a stravování mládeže v průběhu jejich studií. Plní rovněž funkci sociální a ochrannou.

Domov mládeže v Kralovicích je součástí školní budovy, která se skládá ze dvou částí. Hlavní budova školy, v jejíž půdní vestavbě se nachází 35 lůžek pro žáky, je přímo sousedící a průchozí s novější přístavbou, ve které je možno ubytovat dalších 50 žáků/žákyň. Část domova mládeže nacházející se v podkroví školy, ve které jsou ubytováni chlapci, nabízí 3 a vícelůžkové pokoje. Ubytovaný má na pokoji k dispozici lůžko, šatní skříň, skříňku, stůl a židli. Sprchy, sociální zařízení a kuchyňka s varnou konvicí, mikrovlnnou troubou a chladničkou jsou v této části společné.

V nově postavené pětipodlažní přístavbě s výtahem přímo průchodem navazující na budovu školy se nachází druhá část domova mládeže, která je určena pro ubytování žákyň i žáků. Domov zde nabízí ubytování v 3 lůžkových pokojích. Každý pokoj je vybaven moderním nábytkem – lůžkem, šatní skříní, nočním stolkem, peřiňákem, poličkou, stolkem s lampičkou a židlí. Na každém podlaží vždy dva pokoje mají společné sociální zařízení s WC, umyvadlem, zrcadlem a sprchovým koutem. Nezbytnou součástí je i kuchyňka v každém podlaží s varnou konvicí, mikrovlnou troubou a chladničkou.

Všichni ubytovaní mají na pokoji k dispozici televizní přijímač a pokrytí signálem Wi-Fi.

Žáci vstupují do budovy domova mládeže přes šatnu, ve které mají každý z nich k dispozici šatní skříňku pro uložení obuvi a svršků. Možnost ubytování mají všichni, kteří mají do školy špatné vlakové a autobusové spojení nebo pochází ze vzdálených míst. Pokud není naplněna ubytovací kapacita, ubytujeme i ostatní zájemce.

Ubytovaní v domově mládeže si zajistí přezůvky, hygienické potřeby a ložní prádlo.

Výhodou těchto budov je, že se nacházejí přímo na náměstí Osvobození v Kralovicích, a tak mají žáci v blízkosti veškeré služby a občanskou vybavenost.

Ubytovaní mohou využívat sportovní areál a tělocvičnu blízké základní školy (atletická dráha, fotbalové hřiště, kurty na volejbal a tenis, v zimním období kluziště).

Žákům domova mládeže je poskytnuto využívání prostor školy – posilovna a učebny ke studijním účelům.

Hlavní snahou vychovatelů je, aby ubytovaní v domově mládeže dokázali spojit studijní povinnosti s aktivním využitím volného času.

Domov mládeže je v průběhu školního roku v provozu, mimo stanovené volné dny, od pondělí 6:00 hodin do pátku 7:25 hodin.


Mohlo by vás zajímat

22.dubna 2024

Exkurze do firmy NEWIA ve Staňkově

V pátek 19. 4. 2024 se uskutečnila tematická exkurze do firmy Newia ve Staňkově, která se zabývá prodejem a servisem zemědělské techniky. Žáci 1.O a jedné skupiny 2.O oboru Opravář zemědělských strojů viděli novou zemědělskou techniku a také zázemí dílny kde se provádí opravy. Firma Newia nabízí žákům možnost smluvního pracoviště a případně po vyučení také perspektivní zaměstnání. 

17
18.dubna 2024

Vzdělávací projekt TATRA DO ŠKOL

Kopřivnická automobilka chce pozitivně působit na mladé lidi, kteří uvažují o technickém vzdělání či technické obory vzdělání již studují, proto vytvořila vzdělávací projekt Tatra do škol.

Podstatou projektu je spolupráce mezi automobilkou, jednotlivými kraji a školami, které mají o projekt zájem. Vybraní žáci ze středních škol dostávají možnost během určeného období sestavit „svoji“ vlastní Tatru, která je následně uvedena do běžného provozu a slouží u krajských organizací. Žáci tak mají jedinečnou příležitost osobně poznat, jak se nákladní vozy vyrábějí, což je navíc umocněno skvělým pocitem, že výsledek jejich činnosti najde praktické uplatnění u krajské organizace údržby komunikací.

Vyhledávání
Kalendář akcí

Dnes je 23. dubna 2024
a svátek má Vojtěch.

Partneři školy

Logo partnera Logo partnera Logo partnera Logo partnera Logo partnera Logo partnera Logo partnera Logo partnera Logo partnera

Základní informace

Název školy:Střední škola, Kralovice, nám. Osvobození 32
Adresa:nám. Osvobození 32, Kralovice, 331 41
IČ:00077704
Ředitel školy:Mgr. Milan Oravec
E-mail:milan.oravec@sskralovice.cz
info@sskralovice.cz
Web:https://www.sskralovice.cz
ISDS:8v4jrfy
Zřizovatel:Plzeňský kraj