Proč je dobré (ne)chodit k volbám

 
20.ledna 2024  |  

Tuto problematiku osvětlil žákům v pondělí 15. 1. 2024 Michal Pink z Fakulty sociálních studií brněnské Masarykovy univerzity. 

 

Tvůj hlas nic nezmění. Nebo ano? Jak můžeš měnit svět kolem sebe jen vhozením lístku do urny a s jakými druhy voleb se potkáš?  A je vůbec nutné chodit k volbám? Na tyto otázky se snažil svým posluchačům odpovědět docent Michal Pink.

V českém prostředí se můžeme setkat s volbami na šesti (někde dokonce na sedmi) úrovních. Přednáška měla za cíl ukázat, s jakými druhy voleb je možné se setkat, co mohu svým hlasování ovlivnit a koho svou účastí, případně absencí podpořím. Současně zaznělo základní představení politických stran – kandidátních listin a co od nich lze očekávat. Nechyběla ani ukázka časového dopadu hlasování ve volbách. Žáci se seznámili s tím, jak ve svých 18 letech mohou ovlivnit své okolí za pět až deset let. Stejně tak jak v případě jejich absence u voleb nechají o sobě rozhodovat starší, kteří svým hlasováním mohou ovlivnit život mladších generací. Zajímavé úvahy. Co myslíte? Má cenu chodit k volbám?


Mohlo by vás zajímat

1
28.června 2024

Krásné prázdniny

Přejeme všem žákům, zaměstnancům a příznivcům školy krásné léto s nevšedními prázdninovými zážitky!

Vyhledávání
Kalendář akcí

Dnes je 27. července 2024
a svátek má Věroslav.

Partneři školy

Logo partnera Logo partnera Logo partnera Logo partnera Logo partnera Logo partnera Logo partnera Logo partnera Logo partnera

Základní informace

Název školy:Střední škola, Kralovice, nám. Osvobození 32
Adresa:nám. Osvobození 32, Kralovice, 331 41
IČ:00077704
Ředitel školy:Mgr. Milan Oravec
E-mail:milan.oravec@sskralovice.cz
info@sskralovice.cz
Web:https://www.sskralovice.cz
ISDS:8v4jrfy
Zřizovatel:Plzeňský kraj