Nultá hodina autoškoly

 
14.září 2023  |  

Koordinátorka BESIP spolu se zástupci Červeného kříže, hasiči a policisty v úterý 12. září 2023 realizovali v prostorách našeho dopravního hřiště „Nultou hodinu autoškoly“ pro žáky naší školy.

Projekt bude pokračovat i v dalších středních školách napříč celou republikou v jednotlivých krajích. Lektoři se zaměřují na žáky středních škol, kteří již vlastní řidičská oprávnění či se teprve připravují na jejich získání. Cílem je upozornit mladé začínající řidiče na rizika a faktory, které ovlivňují řízení motorových vozidel, neboť přibližně jedna pětina dopravních nehod je způsobena právě začínajícími řidiči. Žáci se dozvěděli o průběhu silniční kontroly a jaká oprávnění mají policisté při takové kontrole a také jaké povinnosti mají samotní řidiči. Dále se dozvěděli, jak se zachovat při dopravní nehodě a o důležitosti správného zajištění místa nehody, vytvoření záchranné uličky, výběru autoškoly či jak poskytnout první pomoc zraněné osobě. Policisté také upozornili na smutné statistiky dopravních nehod a vysvětlili, že se nejedná jen o „čísla“, ale o konkrétní lidské příběhy, kdy při dopravní nehodě zemře někomu jeho blízký. Bohužel podle statistik na českých silnicích vyhasne zhruba každých 19 hodin jeden lidský život, každých přibližně 26 minut dojde ke zranění při dopravní nehodě a téměř každých 6 minut se stane na českých silnicích jedna dopravní nehoda. V této souvislosti apelovali nejen na začínající řidiče, aby k sobě byli vzájemně v silničním provozu ohleduplní, dodržovali pravidla silničního provozu a jezdili bezpečně.

Všem přejeme, aby se vždy ze svých cest vrátili v pořádku ke svým rodinám a blízkým.


Fotografie k článku


Mohlo by vás zajímat

1
28.června 2024

Krásné prázdniny

Přejeme všem žákům, zaměstnancům a příznivcům školy krásné léto s nevšedními prázdninovými zážitky!

Vyhledávání
Kalendář akcí

Dnes je 27. července 2024
a svátek má Věroslav.

Partneři školy

Logo partnera Logo partnera Logo partnera Logo partnera Logo partnera Logo partnera Logo partnera Logo partnera Logo partnera

Základní informace

Název školy:Střední škola, Kralovice, nám. Osvobození 32
Adresa:nám. Osvobození 32, Kralovice, 331 41
IČ:00077704
Ředitel školy:Mgr. Milan Oravec
E-mail:milan.oravec@sskralovice.cz
info@sskralovice.cz
Web:https://www.sskralovice.cz
ISDS:8v4jrfy
Zřizovatel:Plzeňský kraj