Vzdělávací projekt TATRA DO ŠKOL

 
18.dubna 2024  |  

Kopřivnická automobilka chce pozitivně působit na mladé lidi, kteří uvažují o technickém vzdělání či technické obory vzdělání již studují, proto vytvořila vzdělávací projekt Tatra do škol.

Podstatou projektu je spolupráce mezi automobilkou, jednotlivými kraji a školami, které mají o projekt zájem. Vybraní žáci ze středních škol dostávají možnost během určeného období sestavit „svoji“ vlastní Tatru, která je následně uvedena do běžného provozu a slouží u krajských organizací. Žáci tak mají jedinečnou příležitost osobně poznat, jak se nákladní vozy vyrábějí, což je navíc umocněno skvělým pocitem, že výsledek jejich činnosti najde praktické uplatnění u krajské organizace údržby komunikací.

Za vzdělávací projekt Tatra do škol společnost TATRA TRUCKS získala ocenění School Friendly. Toto ocenění podtrhuje význam projektu Tatra do škol, který je v oblasti technického vzdělávání zcela jedinečný a nemá v České republice obdoby.
K tomuto projektu se přihlásila i Střední škola Kralovice, a to za podpory Plzeňského kraje. 
První fází projektu bylo týdenní školení v servisní škole Tatry v Kopřivnici. Za naši školu byli vybráni 2 žáci ze třídy 2.A (obor vzdělání Mechanik opravář motorových vozidel) v doprovodu učitele odborného výcviku. Školení se uskutečnilo v termínu 16. 1. – 20. 1. 2024. Spolu s nimi se akce zúčastnili i žáci Střední školy Rokycany a Střední průmyslové školy dopravní v Plzni.
Chod projektu pokračoval převozem montážních dílů z výrobního závodu do prostor montážní haly SPŠ dopravní v Plzni-Křimicích.
Další fází projektu byly montážní práce v Plzni-Křimicích za přítomnosti odborného dohledu instruktorů z Tatry Kopřivnice. Montáž, na které se podíleli naši žáci, byla dokončena v březnu 2024. V úterý 9. dubna 2024 došlo ke slavnostnímu předání vozu TATRA PHOENIX určeného pro SÚSPK přímo v areálu společnosti TATRA TRUCKS v Kopřivnici za účasti zapojených žáků, učitelů odborného výcviku, ředitelů všech tří škol, zástupce OŠMS KÚ Plzeňského kraje a zástupců SÚSPK (Správy a údržby silnic Plzeňského kraje). Vozidlo bude vystaveno také na náměstí Republiky v Plzni ve dnech 14. a 15. června 2024 při akci JETOTU 2024.



Fotografie k článku


Mohlo by vás zajímat

22.dubna 2024

Exkurze do firmy NEWIA ve Staňkově

V pátek 19. 4. 2024 se uskutečnila tematická exkurze do firmy Newia ve Staňkově, která se zabývá prodejem a servisem zemědělské techniky. Žáci 1.O a jedné skupiny 2.O oboru Opravář zemědělských strojů viděli novou zemědělskou techniku a také zázemí dílny kde se provádí opravy. Firma Newia nabízí žákům možnost smluvního pracoviště a případně po vyučení také perspektivní zaměstnání. 

Vyhledávání
Kalendář akcí

Dnes je 1. května 2024
a svátek má ...svátek práce.

Partneři školy

Logo partnera Logo partnera Logo partnera Logo partnera Logo partnera Logo partnera Logo partnera Logo partnera Logo partnera

Základní informace

Název školy:Střední škola, Kralovice, nám. Osvobození 32
Adresa:nám. Osvobození 32, Kralovice, 331 41
IČ:00077704
Ředitel školy:Mgr. Milan Oravec
E-mail:milan.oravec@sskralovice.cz
info@sskralovice.cz
Web:https://www.sskralovice.cz
ISDS:8v4jrfy
Zřizovatel:Plzeňský kraj